Vuokrausehdot

VUOKRAKOHDE JA VARUSTUS

Vuokrattava kohde on Villa Sikuri osoitteessa Retulahdentie 2/34, 39230 Osara

VILLA SIKURIIN KUULUU (PERUSVUOKRA):

Päärakennus

Sisältää neljä (4) isoa makuuhuonetta sekä aulan. Majoitusmahdollisuus on 8+1 henkilölle (sängyt ja levitettävä sohva). Lisäksi on myös levitettäviä patjoja, jotka toimivat lisävuoteina. Yläkerrassa on kesähuone, jossa pystyy kesäaikaan yöpymään neljä (4) henkilöä. Päärakennuksesta löytyy palaverikäyttöön sopiva 75″ tv, kiinteä Wi-Fi, 20 henkilölle sopiva yhteneväinen pöytä, sekä täysin varusteltu keittiö, WC, suihkutilat, pesukone sekä kuivausrumpu, silitysrauta/-lauta, tasokas viinikaappi sekä takka. Päärakennus on ympärivuotiseen käyttöön.

Saunarakennus

Saunarakennuksessa on puulämmitteinen 10 hengen sauna Iki-kiukaalla, WC , suihkutila, sekä isot terassitilat jossa on myös takka.
Saunarakennus tarjoaa yöpymismahdollisuuden neljälle (4) henkilölle (sängyt ja isot vuodesohvat). Tiloissa on myös kaksi (2) taulutelevisiota, sekä minikeittiö.
Saunarakennus on ympärivuotiseen käyttöön.

Takkatila

Käsittää ison yhtenäisen tilan jossa on 10 henkilön ruokailu-/kokouspöytä. Takkatilassa on myös 65” taulutelevisio, karaoke- ja musiikkilaitteisto, minikeittiö (josta löytyy liesi, pakastin sekä iso jääviileäkaappi), ja takkatilan terassilta löytyy lisäksi iso kaasugrilli sekä sähkösavustin.
Takkatila on ympärivuotiseen käyttöön.

Poreallas

Villa Sikurissa on myös 10 hengen Novitekin ulkoporeallas. Porealtaan saa vuokrattua lisähintaan 200€/vrk tai 350€/viikonloppu (sis. alv).

Juhlateltta

30-70 hengelle tarkoitettu juhlateltta on täysin sään (tuuli/sade) kestävä, ja antaa loistavat puitteet järjestää isompikin kesätapahtuma (esimerkiksi yrityksen kesäjuhlat, tai hääjuhla). Juhlateltasta löytyy erilliset pöydät ja tuolit.

Juhlateltta on käytössä vain kesäkautena (toukokuu-lokakuu).
(Juhlateltta ei kuulu normaaliin Villa Sikurin vuokrahintaan, vaan se hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti erikseen)

Villa Sikurissa on normaali varustus 30 hengelle: Kahvinkeittimet, kahvithermokset, kiertoilmauuni, iso induktioliesi, 3 pakastinta, 4 jääkaappia, leivänpaahtimet, mikroaaltouunit, vedenkeittimet, astiastot (mm. keittoastiat ja kattilat), huonekalut, peitteet ja tyynyt.

Lakanat, pussilakanat, tyynyliinat ja pyyheliinat vuokralaisen on tuotava mukanaan tai tilattava ne erikseen 15-20€/hlö sis alv (hinta riippuen ovatko sängyt pedattuina valmiiksi). Likaantuneiden peittojen, tyynyjen ja patjojen pesu veloitetaan erikseen vuokralaiselta.

Varustukseen kuuluvat lisäksi jätesäkit, WC- ja talouspaperit, sähkö sekä takan ja saunamökin polttopuut.

VARAAMINEN, ENNAKKOMAKSU JA VARAUSMAKSU

Varauksen tekijän tulee olla varausta tehdessään täysi-ikäinen (18 vuotta täyttänyt).
Asiakas saa vuokraustarjouksen hyväksyttyään vielä vahvistuksen sähköpostilla, jossa vahvistetaan asiakkaan varaus. Varaus muuttuu heti silloin molempia osapuolia sitovaksi.

Myös Villa Sikurin vuokrausehdot lähetetään aina asiakkaalle sähköpostilla hyvissä ajoin ennen vuokrausaikansa alkamista (vuokrausehdot ovat myös luettavissa Villa Sikurin verkkosivuilla).

Lasku lähetetään asiakkaan sähköpostiin/verkkolaskuna (tai postitetaan asiakkaan laskutusosoitteeseen mikäli asiakkaan kanssa on niin sovittu) vahvistuksen jälkeen mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin yleensä kahden viikon (14 vrk) kuluessa.
Villa Sikurin vuokrauksen loppusumma maksetaan ennakkomaksuna kokonaisuudessaan lähetetyn laskun mukaisesti, laskussa olevan maksuehdon mukaisella aikataululla.
Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun saapumisesta asiakkaalle.

Asiakkaalla on niin halutessaan mahdollisuus myös varausmaksun suorittamiseen. Varausmaksu on 30% vuokrauksen (hyväksytyn tarjouksen) loppusummasta, kuitenkin minimissään aina 300€.

Varausmaksu maksetaan heti, 7pv maksuehdolla (ellei toisin ole sovittu). Varausmaksun jälkeinen laskun loppusumma pitää suorittaa viimeistään kaksi (2) kuukautta ennen vuokra-ajan alkamista (poislukien vuokraukset joiden alkamiseen on vähemmän aikaa kuin 2kk, niihin varaamme oikeuden olla myöntämättä varausmaksuoikeutta).

Mikäli asiakas on maksanut vain varausmaksun, vuokrauksensa peruuttaessaan hänellä ei ole oikeutta saada mitään osuutta maksetusta varausmaksusta takaisin (ellei toisin ole sovittu), vaan se käytetään kattamaan liiketoimintaan mahdollisesti aiheutuneet kulut ja haitat.


VARAUKSEN PERUUTUS

Kiinteistön omistajalla (Kalle Paavola) on oikeus peruuttaa varaus, mikäli maksusuoritusta ei ole tehty laskun eräpäivän loppuun mennessä.
Peruutuksesta on tällöin ilmoitettava asiakkaalle kohtuullisessa ajassa. Tällöin kiinteistön omistaja on oikeutettu perimään 30% varauksen kokonaissummasta asiakkaalta, jolla katetaan liiketoimintaan aiheutuneet haitat ja kulut.

Jos vuokrauksen kohdetta (Villa Sikuri) ei oteta vastaan tai se otetaan vastaan myöhästyneenä, asiakkaalla ei ole oikeutta vuokranpalautukseen. Jos asiakas keskeyttää varauksensa ja poistuu vuokrakohteesta ennen vuokra-ajan päättymistä, ei käyttämättä jääneeltä ajalta makseta korvausta eikä asiakas ole oikeutettu vuokranpalautukseen.

Peruutus on aina tehtävä joko kirjallisesti (sähköpostilla osoitteeseen info@villasikuri.fi) tai suullisesti (esimerkiksi soittamalla) kiinteistön omistajalle. Laskun maksamatta jättämistä ei katsota peruutukseksi.
Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut kiinteistön omistajalle, tai asiakkaan lähettämän sähköpostin voidaan luotettavasti olettaa saapuneen.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa aikaisemmin kuin 30 vrk ennen vuokra-ajan alkamista, asiakkaalle palautetaan 75% hänen maksamastaan vuokrasummasta.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa 14-30 vrk ennen vuokra-ajan alkamista, asiakkaalle palautetaan 50% hänen maksamastaan vuokrasummasta.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa myöhemmin kuin 14 vrk ennen vuokra-ajan alkamista, asiakkaalle ei palauteta hänen maksamastaan vuokrasummasta mitään osuutta.

Mikäli asiakas on maksanut vain varausmaksun, vuokrauksensa peruuttaessaan hänellä ei ole oikeutta saada mitään osuutta maksetusta varausmaksusta takaisin (ellei toisin ole sovittu), vaan se käytetään kattamaan liiketoimintaan mahdollisesti aiheutuneet kulut ja haitat.

Mikäli asiakas ei ole vielä ehtinyt maksaa laskuaan (tai hyväksyttyä varausta ei ole vielä ehditty laskuttamaan) peruuttaessaan varauksensa, tällöin kiinteistön omistaja on oikeutettu perimään 30% varauksen kokonaissummasta asiakkaalta, jolla katetaan liiketoimintaan aiheutuneet haitat ja kulut.

Mikäli asiakas muuttaa vuokrauksen ajankohtaa, kiinteistön omistajalla on oikeus pitää sitä aikaisemman tilauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

Mikäli varaus peruuntuu sen vuoksi, että asiakas tai hänen lähiomaisensa äkillisesti sairastuu vakavasti, joutuu onnettomuuteen tai kuolee, asiakas on oikeutettu saamaan maksamansa vuokran suuruuden takaisin lukuunottamatta 20% osuutta, jolla katetaan mm. peruuttamiseen liittyvät liiketoiminnalliset kulut ja haitat. Tällaisesta syystä johtuva peruutus on aina tehtävä välittömästi. Peruutuksen syystä on toimitettava lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys kiinteistön omistajalle 14 vuorokauden kuluessa peruutuksesta. Peruutus on tehtävä ennen vuokrausajan alkua. Mikäli peruutus tehdään, kun vuokrausaika on jo alkanut, ei asiakas ole oikeutettu korvaukseen eikä palautukseen maksamastaan vuokraussummasta.

Jos varaus joudutaan keskeyttämään asiakkaan häiriökäyttäytymisen takia, niin maksusta ei silloin palauteta mitään osuutta.


KIINTEISTÖN OMISTAJAN OIKEUS PERUUTTAA VARAUS (FORCE MAJEURE -TILANNE)

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), kiinteistön omistaja voi peruuttaa varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa vuokrasumma takaisin kokonaisuudessaan, mutta muita ylimääräisiä korvauksia tai hyvityksiä asiakkaalle ei makseta.


VILLA SIKURIIN SAAPUMINEN JA AVAIMEN LUOVUTUS

Kohteeseen saavuttaessa Villa Sikurin henkilökunnan edustaja ottaa aina asiakkaan vastaan. Samalla kohde ja sen kaikki rakennukset esitellään, tärkeimmät asiat käydään läpi ja avaimet luovutetaan. Asiakkaalla on tällöin mahdollisuus kysyä ja saada vastaus kaikkiin häntä mahdollisesti askarruttaviin asioihin liittyen vuokraukseen, tai Villa Sikuriin.
Asiakas saa myös ohjeen miten avainten palautus tehdään.
Kadonneesta avaimesta peritään korvaus. Jos asiakkaan voidaan katsoa kadottaneen avaimet huolimattomuuttaan, peritään mökin lukkojen vaihtamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset asiakkaalta kokonaisuudessaan.


JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Hyväksyessään tarjouksen vuokralainen samalla sitoutuu noudattamaan Villa Sikurin ohjeita ja sääntöjä. Vuokralainen korvaa Villa Sikurin irtaimistolle, kiinteistölle, sen ympäristölle ja varustukselle aiheuttamansa vahingot kokonaisuudessaan ja täysimääräisinä.

Hyväksyessään vuokrauksen tarjouksen asiakas sitoutuu noudattamaan tarjouksessa sovittua Villa Sikuriin tulevaa henkilöiden lukumäärää. Mikäli henkilömäärä kuitenkin kasvaa, siitä on aina etukäteen sovittava Villa Sikurin henkilökunnan tai kiinteistön omistajan kanssa (pidätämme oikeuden periä hinnaston mukaisen lisämaksun jokaisesta 20 hlömäärän ylittävästä henkilöstä).

Ulkona/juhlateltassa järjestettävän tilaisuuden tai juhlan (jossa esimerkiksi bändi soittaa, tai josta muuten syntyy normaalista poikkeavaa kovaa ääntä) osalta hiljaisuus on joka päivä klo 22. Sen jälkeen äänekkään juhlinnan on siirryttävä Villa Sikurin sisätiloihin.

Mikäli asiakas ei noudata yllämainittuja järjestyssääntöjä, ja Villa Sikurille ja/tai kiinteistön omistajalle aiheutuu järjestyssääntöjen noudattamatta jättämisestä kohtuuttoman paljon harmia, perimme asiakkaalta korvauksena 400 euroa (sis. alv), tai todellisten aiheutuneiden kulujen mukaisen euromääräisen korvauksen.

MUITA VILLA SIKURISSA KIELLETTYJÄ ASIOITA

 • Tupakantumppien, nuuskapussien tai muiden roskien heittäminen Villa Sikurin sisätiloihin, piha-alueelle, terasseille tai luontoon (roskat laitetaan ainoastaan niille varattuihin paikkoihin)
 • Tupakointi on ehdottomasti kielletty Villa Sikurin kaikissa sisätiloissa ja sisäterasseilla
 • Lemmikkieläimet ovat kiellettyjä Villa Sikurissa
 • Ilotulitteiden käyttö, koskien koko Villa Sikurin aluetta sekä sisätiloja
 • Varomaton tulen käsittely, kuten esimerkiksi palavien kynttilöiden jättäminen ilman valvontaa, avotulen tekeminen
 • Vaaran aiheuttaminen itselleen, tai muille henkilöille Villa Sikurin alueella, tai sen lähialueilla
 • Takkojen tulipesien tuhkan laittaminen muualle kuin tähän tarkoitukseen varattuun paikkaan
 • Saunan liian pitkäaikainen lämmitys, aiheuttaen tarpeettoman korkean lämpötilan
 • Alkoholijuomien nauttiminen porealtaassa
 • Lasisten juomapullojen/-lasien säilyttäminen porealtaan reunalla
 • Talotekniikan/-säätöjen muuttaminen (soita ja kysy ensin neuvoa huvilan omistajalta)


MUITA OHJEITA

 • Porealtaaseen käydään AINA suihkun kautta
 • Älä likaa tai roskaa poreallasta. Huom! Porealtaan puhdistamisesta ja/tai veden vaihtamisesta perimme 60€/h sis. alv, ja lähetämme siitä tarvittaessa lisälaskun asiakkaalle
 • Porealtaan käyttö on aina asiakkaan omalla vastuulla ja erityistä varovaisuutta noudattaen, esim yleinen liukkaus/liukastumisriski
 • Pesutiloissa noudatettava erityistä varovaisuutta lattian mahdollisen liukkauden varalta
 • Huolehdi aina siisteydestä ja paikan siistinä pitämisestä, siivoa omat roskasi/jälkesi
 • Tutustu poistumisreitteihin ja sammutuskalustoon heti huvilaan saavuttuasi
 • Ilmoita tapahtuneista vahingoista välittömästi huvilan omistajalle

 

VUOKRA-AIKA

Mökin vuokra-aika alkaa saapumispäivänä klo 16 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12. Kellonajoista voidaan poiketa ainoastaan sopimalla siitä mökin omistajan kanssa etukäteen. Vuokra-ajat määritellään hinnaston mukaisesti seuraavilla aikamääreillä: vuorokausi, viikonloppu, viikko, kaksi viikkoa, ja sovittu ajankohta. Hinnastossa mainitut juhlapyhät määritellään ajan ja hinnan suhteen erikseen. Viikkovuokrauksessa vuokrausaika on normaalisti perjantaista (klo 16) seuraavaan perjantaihin (klo 12) asti.

Poikkeustapauksissa näistä voidaan poiketa sopimalla siitä ennen mökin vuokraamista.


SIIVOUS JA MAHDOLLISET VAHINGOT

Vuokralainen on vastuussa siivouksesta vuokra-aikana ja lähdön yhteydessä (ks. alla Loppusiivous). Kaikki vahingot tulee ilmoittaa välittömästi huvilan omistajalle. Huvilan omistaja tarkastaa huvilan ja sen varustuksen jokaisen vuokralaisen jälkeen, ja ilmoittamatta jätetyt vahingot laskutetaan täysimääräisenä vuokralaiselta.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty Villa Sikurin kaikissa sisätiloissa.
Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja Villa Sikurissa.

LOPPUSIIVOUS

Vuokrauksen jälkeen Villa Sikurin henkilökunta tekee loppusiivouksen, jossa mm. mökki, vuodevaatteet ja matot tuuletetaan, pölyt pyyhitään, lattiat imuroidaan ja pestään. Liesi, jääkaappi ja keittiön säilytystilat siivotaan sekä astiat tiskataan ja tiskikone tyhjennetään. Tulisijat tyhjennetään tuhkasta ja viedään niiden tyhjennyspaikalle, ja kaikki puuvarastot täydennetään. Lopuksi siistitään myös piha-alueet.

Asiakas on kuitenkin velvoitettu ennen vuokrauksensa päättymistä tekemään perussiivouksen, jossa mm. viedään likaiset astiat tiskikoneeseen, siivotaan näkyvät roskat roskiksiin (ja kaikki roskat viedään ulos niille osoitetulle paikalle) ja laittamaan käytetyt pyyhkeet & petivaatteet niille osoitettuihin paikkoihin.  Keittiöiden pöydät ja tasot pyyhitään puhtaaksi, sekä rakennusten lattiat lakaistaan.  Mikäli uunia, kaasugrilliä ja/tai sähkösavustinta on käytetty, asiakkaan itseaiheuttamansa liat puhdistetaan. Kaappeihin ei saa jättää mitään asiakkaan omia tavaroita.  Kaikki irtaimisto (rakennusten sisällä, sekä terasseilla oleva) palautetaan takaisin alkuperäiselle paikalleen, ja piha-alueelta siivotaan asiakkaan aiheuttamat roskat.

Rakennusten valot sammutetaan, kaikki ovet lukitaan ja avain viedään sille osoitettuun paikkaan.

Asiakkaan velvollisuuksiin kuuluvien siivouksien (kerrottu tarkemmin yllä), ja Villa Sikurin henkilökunnan tekemän loppusiivouksen jälkeen rakennukset sekä piha täytyvät olla sellaisessa kunnossa, jossa ne voidaan sellaisenaan suoraan luovuttaa seuraavalle asiakkaalle.

Mikäli yllämainittua asiakkaan velvollisuuksiin kuuluvaa perussiivousta ei ole asianmukaisesti tehty, ja rakennuksia ja/tai piha-alueita joudutaan kohtuuttoman paljon siivoamaan loppusiivouksen yhteydessä ennen seuraavaa vuokralaista, peritään siivouksen laiminlyöjältä korvauksena minimissään 250 euroa (sis. alv), tai todellisten siivouskustannusten mukainen korvaus.

TULISIJAT JA SAUNA

Huvilan omistaja huolehtii huvilan lämmönsäätelystä. Mikäli huvilassa on liian lämmin tai kylmä, kysy neuvoa huvilan omistajalta.

Huvilan omistaja tarkastaa huvilan varustuksen kunnon jokaisen vuokralaisen jälkeen, joten ilmoita kaikki vahingot ja huvilan käyttöön liittyvät ongelmat heti huvilan omistajalle (Kalle Paavola, puh. 0405201913 / 0451307216). Mikäli sinulla on jotain epäselvää, voit soittaa huvilan omistajalle!

VASTUUT JA KIISTAT

Huvilan omistaja Kalle Paavolaa ei voida asettaa vastuuseen vuokrauksen peruutuksesta, joka johtuu muusta kuin vuokralaisesta. Sellaisessa tapauksessa vuokraajalle palautetaan vuokrasumma, mutta ei muita korvauksia tai hyvityksiä. Force majeure-esteistä johtuen (luonnonmullistus, lakko, kapina, sotatoimi tai vastaava) Kalle Paavolalla on oikeus purkaa vuokrasopimukset. Tästä ilmoitetaan kohtuullisessa ajassa asiakkaille ja suoritetut maksut maksetaan takaisin.

Villa Sikurin vuokrausta koskevat mahdolliset kiistat ja/tai riitautukset ratkaisee lopulta Ikaalisten käräjäoikeus.