Vuokrausehdot

VUOKRAKOHDE JA VARUSTUS

Vuokrattava kohde on Villa Sikuri osoitteessa Osarantie 235, 39230 Osara

VILLA SIKURIIN KUULUU (PERUSVUOKRA):

Päärakennus

Sisältää neljä (4) isoa makuuhuonetta sekä aulan. Majoitusmahdollisuus on 8+1 henkilölle (sängyt ja levitettävä sohva). Lisäksi on myös levitettäviä patjoja, jotka toimivat lisävuoteina. Yläkerrassa on kesähuone, jossa pystyy kesäaikaan yöpymään neljä (4) henkilöä. Päärakennuksesta löytyy palaverikäyttöön sopiva 75″ tv, kiinteä Wi-Fi, 20 henkilölle sopiva yhteneväinen pöytä, sekä täysin varusteltu keittiö, WC, suihkutilat, pesukone sekä kuivausrumpu, silitysrauta/lauta, tasokas viinikaappi sekä takka. Päärakennus on ympärivuotiseen käyttöön.

Saunarakennus

Saunarakennuksessa on puulämmitteinen 10 hengen sauna Iki-kiukaalla, WC , suihkutila, sekä isot terassitilat jossa on myös takka.
Saunarakennus tarjoaa yöpymismahdollisuuden neljälle (4) henkilölle (sängyt ja isot vuodesohvat). Tiloissa on myös kaksi (2) taulutelevisiota, sekä minikeittiö.
Saunarakennus on ympärivuotiseen käyttöön.

Takkatila

Käsittää ison yhtenäisen tilan jossa on 12 henkilön ruokailu-/kokouspöytä. Takkatilassa on myös 65” taulutelevisio, karaoke- ja musiikkilaitteisto, minikeittiö (josta löytyy liesi, pakastin sekä iso jääviileäkaappi), ja takkatilan terassilta löytyy lisäksi iso kaasugrilli sekä sähkösavustin.
Takkatila on ympärivuotiseen käyttöön.

Palju

Rannassa on 10 hengen Kiramin palju. Paljun saa vuokrattua lisähintaan 150-200€/vrk (sis. alv). Paljun saa myös valmiiksi lämmitettynä.

Juhlateltta

30-70 hengelle tarkoitettu juhlateltta on täysin sään (tuuli/sade) kestävä, ja antaa loistavat puitteet järjestää isompikin kesätapahtuma (esimerkiksi yrityksen kesäjuhlat, tai hääjuhla). Juhlateltasta löytyy erilliset pöydät ja tuolit.

Juhlateltta on käytössä vain kesäkautena (toukokuu-lokakuu).
(Juhlateltta ei kuulu normaaliin Villa Sikurin vuokrahintaan, vaan se hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti erikseen)

Villa Sikurissa on normaali varustus 25 hengelle: Kahvinkeittimet, kahvithermokset, kiertoilmauuni, iso induktioliesi, 3 pakastinta, 4 jääkaappia, leivänpaahtimet, mikroaaltouunit, vedenkeittimet, astiastot (mm. keittoastiat ja kattilat), huonekalut, peitteet ja tyynyt.

Lakanat, pussilakanat, tyynyliinat ja pyyheliinat vuokralaisen on tuotava mukanaan tai tilattava ne erikseen hintaan 16€/hlö. Likaantuneiden peittojen, tyynyjen ja patjojen pesu veloitetaan erikseen vuokralaiselta.

Varustukseen kuuluvat lisäksi jätesäkit, WC- ja talouspaperit, sähkö sekä takan ja saunamökin polttopuut.

VARAAMINEN, ENNAKKOMAKSU JA VARAUSMAKSU

Varauksen tekijän tulee olla varausta tehdessään täysi-ikäinen (18 vuotta täyttänyt).
Asiakas saa vuokraustarjouksen hyväksyttyään vielä vahvistuksen sähköpostilla, jossa vahvistetaan asiakkaan varaus. Vahvistuksessa on mukana myös Villa Sikurin vuokrausehdot. Varaus muuttuu heti silloin molempia osapuolia sitovaksi.

Lasku lähetetään asiakkaan sähköpostiin (tai postitetaan asiakkaan laskutusosoitteeseen mikäli asiakkaan kanssa on niin sovittu) vahvistuksen jälkeen mahdollisimman pikaisesti, kuitenkin yleensä viikon (7 vrk) kuluessa. Villa Sikurin vuokrauksen loppusumma maksetaan ennakkomaksuna kokonaisuudessaan lähetetyn laskun mukaisesti, laskussa olevan maksuehdon mukaisella aikataululla (Huom! Koskee kaikkia varauksia joiden vuokra-ajankohdan alkaminen on maksimissaan yhden vuoden (12kk) päässä siitä hetkestä, jolloin varaus vahvistettiin).
Kaikki laskuun liittyvät huomautukset on ilmoitettava 7 vuorokauden sisällä laskun saapumisesta asiakkaalle. Lasku on normaalisti seitsemän (7) päivän maksuehdolla, ellei asiakkaan kanssa ole toisin sovittu.

Asiakkaalla on niin halutessaan mahdollisuus myös varausmaksun suorittamiseen. Varausmaksu on 30% vuokrauksen (hyväksytyn tarjouksen) loppusummasta, kuitenkin minimissään 500€. Varauksen loppusumma pitää suorittaa minimissään kaksi (2) kuukautta ennen vuokra-ajan alkamista (poislukien vuokraukset joiden alkamiseen on vähemmän aikaa kuin 2kk, niihin varaamme oikeuden olla myöntämättä varausmaksuoikeutta).

VARAUKSEN PERUUTUS

Kiinteistön omistajalla (Kalle Paavola) on oikeus peruuttaa varaus, mikäli maksusuoritusta ei ole tehty laskun eräpäivän loppuun mennessä.
Peruutuksesta on tällöin ilmoitettava asiakkaalle kohtuullisessa ajassa. Tällöin kiinteistön omistaja on oikeutettu perimään 30% varauksen kokonaissummasta asiakkaalta, jolla katetaan liiketoimintaan aiheutuneet haitat ja kulut.

Jos vuokrauksen kohdetta (Villa Sikuri) ei oteta vastaan tai se otetaan vastaan myöhästyneenä, asiakkaalla ei ole oikeutta vuokranpalautukseen. Jos asiakas keskeyttää varauksensa ja poistuu vuokrakohteesta ennen vuokra-ajan päättymistä, ei käyttämättä jääneeltä ajalta makseta korvausta eikä asiakas ole oikeutettu vuokranpalautukseen.

Peruutus on aina tehtävä joko kirjallisesti (sähköpostilla osoitteeseen info@villasikuri.fi) tai suullisesti (esimerkiksi soittamalla) kiinteistön omistajalle. Laskun maksamatta jättämistä ei katsota peruutukseksi.
Peruutus katsotaan tapahtuneeksi sillä hetkellä, jolloin tieto peruutuksesta on tullut kiinteistön omistajalle, tai asiakkaan lähettämän sähköpostin voidaan luotettavasti olettaa saapuneen.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa aikaisemmin kuin 30 vrk ennen vuokra-ajan alkamista, asiakkaalle palautetaan 70% hänen maksamastaan vuokrasummasta.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa 14-30 vrk ennen vuokra-ajan alkamista, asiakkaalle palautetaan 50% hänen maksamastaan vuokrasummasta.

Mikäli asiakas peruuttaa varauksensa myöhemmin kuin 14 vrk ennen vuokra-ajan alkamista, asiakkaalle palautetaan 30% hänen maksamastaan vuokrasummasta.

Mikäli asiakas ei ole vielä ehtinyt maksaa laskuaan peruuttaessaan varauksensa, tällöin kiinteistön omistaja on oikeutettu perimään 30% varauksen kokonaissummasta asiakkaalta, jolla katetaan liiketoimintaan aiheutuneet haitat ja kulut.

Mikäli asiakas muuttaa vuokrauksen ajankohtaa, kiinteistön omistajalla on oikeus pitää sitä aikaisemman tilauksen peruutuksena ja uutena varauksena.

Mikäli varaus peruuntuu sen vuoksi, että asiakas tai hänen lähiomaisensa äkillisesti sairastuu vakavasti, joutuu onnettomuuteen tai kuolee, asiakas on oikeutettu saamaan maksamansa vuokran suuruuden takaisin lukuunottamatta 20% osuutta, jolla katetaan mm. peruuttamiseen liittyvät liiketoiminnalliset kulut ja haitat. Tällaisesta syystä johtuva peruutus on aina tehtävä välittömästi. Peruutuksen syystä on toimitettava lääkärintodistus tai muu luotettava selvitys kiinteistön omistajalle 14 vuorokauden kuluessa peruutuksesta. Peruutus on tehtävä ennen vuokrausajan alkua. Mikäli peruutus tehdään, kun vuokrausaika on jo alkanut, ei asiakas ole oikeutettu korvaukseen eikä palautukseen maksamastaan vuokraussummasta.

Jos varaus joudutaan keskeyttämään asiakkaan häiriökäyttäytymisen takia, niin maksusta ei silloin palauteta mitään osuutta.

KIINTEISTÖN OMISTAJAN OIKEUS PERUUTTAA VARAUS

Mikäli kyseessä on ylivoimainen este (force majeure), kiinteistön omistaja voi peruuttaa varauksen. Asiakkaalla on tällöin oikeus saada maksamansa vuokrasumma takaisin kokonaisuudessaan (kohtuullisessa ajassa), mutta muita ylimääräisiä korvauksia tai hyvityksiä asiakkaalle ei makseta.

VILLA SIKURIIN SAAPUMINEN JA AVAIMEN LUOVUTUS

Kohteeseen saavuttaessa Villa Sikurin henkilökunnan edustaja ottaa aina asiakkaan vastaan. Samalla kohde ja sen kaikki rakennukset esitellään, tärkeimmät asiat käydään läpi ja avaimet luovutetaan. Asiakkaalla on tällöin mahdollisuus kysyä ja saada vastaus kaikkiin häntä mahdollisesti askarruttaviin asioihin liittyen vuokraukseen, tai Villa Sikuriin.
Asiakas saa myös ohjeet miten avainten palautus tehdään.
Kadonneesta avaimesta peritään korvaus. Jos asiakkaan voidaan katsoa kadottaneen avaimet huolimattomuuttaan, peritään mökin lukkojen vaihtamisesta aiheutuneet todelliset kustannukset asiakkaalta kokonaisuudessaan.

JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

Hyväksyessään tarjouksen vuokralainen samalla sitoutuu noudattamaan Villa Sikurin ohjeita ja sääntöjä. Vuokralainen sitoutuu korvaamaan Villa Sikurin irtaimistolle, kiinteistölle, sen ympäristölle ja/tai varustukselle aiheuttamansa vahingot kokonaisuudessaan ja täysimääräisinä.

Hyväksyessään vuokrauksen tarjouksen asiakas sitoutuu noudattamaan tarjouksessa sovittua Villa Sikuriin tulevaa henkilöiden lukumäärää. Mikäli henkilömäärä kuitenkin kasvaa, siitä on aina etukäteen sovittava Villa Sikurin henkilökunnan tai kiinteistön omistajan kanssa (pidätämme oikeuden periä hinnaston mukaisen lisämaksun jokaisesta 20 hlömäärän ylittävästä henkilöstä).

Ulkona/juhlateltassa järjestettävän tilaisuuden tai juhlan (jossa esimerkiksi bändi soittaa, tai josta muuten syntyy normaalista poikkeavaa kovaa ääntä) osalta hiljaisuus on joka päivä klo 22. Sen jälkeen äänekkään juhlinnan on siirryttävä Villa Sikurin sisätiloihin.

Mikäli asiakas ei noudata yllämainittuja järjestyssääntöjä, ja Villa Sikurille ja/tai kiinteistön omistajalle aiheutuu järjestyssääntöjen noudattamatta jättämisestä kohtuuttoman paljon harmia, perimme asiakkaalta korvauksena 300 euroa (alv 0%), tai todellisten aiheutuneiden kulujen mukaisen euromääräisen korvauksen.

VUOKRA-AIKA

Mökin vuokra-aika alkaa saapumispäivänä klo 16 ja päättyy lähtöpäivänä klo 12. Kellonajoista voidaan poiketa ainoastaan sopimalla siitä mökin omistajan kanssa etukäteen. Hinnastossa mainitut juhlapyhät määritellään ajan ja hinnan suhteen erikseen. Viikkovuokrauksessa vuokrausaika on normaalisti perjantaista (klo 16) seuraavaan perjantaihin (klo 12) asti. Poikkeustapauksissa näistä voidaan poiketa sopimalla siitä ennen mökin vuokraamista.

SIIVOUS JA MAHDOLLISET VAHINGOT

Vuokralainen on vastuussa siivouksesta vuokra-aikanaan sekä lähdön yhteydessä (ks. alla ’Loppusiivous’).

Vuokralainen on vastuussa kaikista Villa Sikurin rakennuksista, sen irtaimistosta sekä piha-alueista vuokra-aikanaan. Kaikki tapahtuneet vahingot tulee ilmoittaa välittömästi huvilan omistajalle, ja ne laskutetaan täysimääräisinä vuokralaiselta. Huvilan omistaja tarkastaa huvilan, sen varustuksen & irtaimiston, sekä piha-alueet jokaisen vuokralaisen jälkeen, ja myös ilmoittamatta jätetyt vahingot laskutetaan täysimääräisenä vuokralaiselta.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty Villa Sikurin kaikissa sisätiloissa.
Lemmikkieläimet eivät ole sallittuja Villa Sikurissa.

LOPPUSIIVOUS

Vuokrauksen jälkeen Villa Sikurin henkilökunta tekee loppusiivouksen, jossa mm. mökki, vuodevaatteet ja matot tuuletetaan, pölyt pyyhitään, lattiat imuroidaan ja pestään. Liesi, jääkaappi ja keittiön säilytystilat siivotaan sekä astiat tiskataan ja tiskikone tyhjennetään. Tulisijat tyhjennetään tuhkasta ja viedään niiden tyhjennyspaikalle, ja kaikki puuvarastot täydennetään. Lopuksi siistitään myös piha-alueet.
Asiakas on kuitenkin velvoitettu ennen vuokrauksen päättymistä tekemään perussiivouksen, jossa mm. viedään likaiset astiat tiskikoneeseen, siivotaan näkyvät roskat roskiksiin (ja kaikki roskat viedään ulos niille osoitetulle paikalle) ja laittamaan käytetyt pyyhkeet & petivaatteet niille osoitettuihin paikkoihin.  Keittiöiden pöydät ja tasot pyyhitään puhtaaksi, sekä rakennusten lattiat lakaistaan.  Mikäli uunia, kaasugrilliä ja/tai sähkösavustinta on käytetty, asiakkaan aiheuttamat liat puhdistetaan. Kaappeihin ei saa jättää mitään asiakkaan omia tavaroita.  Kaikki irtaimisto (rakennusten sisällä, sekä terasseilla oleva) palautetaan takaisin alkuperäiselle paikalleen, ja piha-alueelta siivotaan asiakkaan aiheuttamat roskat.

Rakennusten valot sammutetaan, kaikki ovet lukitaan ja avain viedään sille osoitettuun paikkaan.
Asiakkaan velvollisuuksiin kuuluvien siivouksien (kerrottu tarkemmin yllä), ja Villa Sikurin henkilökunnan tekemän loppusiivouksen jälkeen rakennukset sekä piha täytyvät olla sellaisessa kunnossa, jossa ne voidaan sellaisenaan suoraan luovuttaa seuraavalle asiakkaalle.

Mikäli yllämainittua asiakkaan velvollisuuksiin kuuluvaa perussiivousta ei ole asianmukaisesti tehty, ja rakennuksia ja/tai piha-alueita joudutaan kohtuuttoman paljon siivoamaan loppusiivouksen yhteydessä ennen seuraavaa vuokralaista, peritään siivouksen laiminlyöjältä korvauksena vähintään 200 euroa (alv 0%), tai todellisten siivouskustannusten mukainen korvaus.

MUUT ASIAT / HUVILAN OMISTAJA

Huvilan omistaja huolehtii huvilan lämmönsäätelystä. Mikäli huvilassa on liian lämmin tai kylmä, kysy aina neuvoa häneltä.

Huvilan omistaja: Kalle Paavola, puh. 0405201913 / 0451307216. Jos sinulla on jotain epäselvää tai kysyttävää, voit aina soittaa huvilan omistajalle ja kysyä!

VASTUUT JA KIISTAT

Huvilan omistaja Kalle Paavolaa ei voida asettaa vastuuseen vuokrauksen peruutuksesta, joka johtuu muusta kuin vuokralaisesta. Sellaisessa tapauksessa vuokraajalle palautetaan kohtuullisessa ajassa vuokrasumma, mutta ei muita korvauksia tai hyvityksiä. Force majeure-esteistä johtuen (luonnonmullistus, lakko, kapina, sotatoimi tai vastaava) Kalle Paavolalla on oikeus purkaa vuokrasopimukset. Tästä ilmoitetaan kohtuullisessa ajassa asiakkaille ja suoritetut maksut maksetaan kohtuullisessa ajassa takaisin.

Villa Sikurin vuokrausta koskevat mahdolliset kiistat ja/tai riitautukset ratkaisee lopulta Ikaalisten käräjäoikeus.